port-de-palamos

EL PORT DE PALAMÓS PREVEU UNA EXCEL·LENT TEMPORADA DE CREUERS

Palamós preveu un bon any amb l’increment del 54% en passatgers i el 22% en escales, assolint un nou rècord d’escales i mantenint el lideratge en creuers a la Costa Brava. L’impacte econòmic de l’activitat de creuers de Palamós i Roses per aquest any s’estima en 3,5 MEUR al territori.

El port de Palamós ha començat la temporada de creuers2017, que s’allargarà fins al 2 de novembre. Es preveu l’arribada de 39 escales de creuer i uns 38.000 passatgers. Segons aquestes previsions, el port palamosí rebrà un 54% més de passatgers i un 22% més d’escales, respecte a la temporada anterior, batent el rècord d’escales del port. Les xifres d’aquesta temporada refermen el lideratge de l’enclavament baixempordanès en l’activitat de creuers, augmenten el turisme a la demarcació gironina i impulsen econòmicament i socialment el territori.
Pel que fa a la categoria de creuers, aquesta temporada també s’incrementen les arribades dels vaixells de luxe i les dels vaixells de categoria estàndard. D’entre les 39 escales previstes, 22 seran creuers de luxe, amb una escala més que l’any passat, i 17 creuersseran de categoria estàndard, amb sis escales més que la temporada anterior. Aquest número de vaixells suposarà l’arribada d’un 56% de creuers de luxe i un 44% de vaixells de categoria estàndard, amb una clara diversificació de les companyies i la tipologia dels turistes de creuer.
 El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font,
en declaracions ha destacat que el rècord de passatgers i escales al port de Palamós, i també al de Roses, “ratifiquen que la costa brava és una de les destinacions amb més demanda de tot el Mediterrani i una de les que té més perspectives de futur”. Pel que fa a la temporada de Palamós, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha posat de relleu el fet que durarà fins al novembre. “Allarguem la temporada i aconseguim un dels objectius principals que és la desestacionalització del turisme”, ha manifestat. Respecte al fet que port de Palamós sigui punt Shengen, Font ha explicat: “Al febrer el ministeri de l’Interior ens ha demanat un nou requeriment. El nou projecte significarà 150.000 euros més d’inversió per fer bàsicament una nova sala de retinguts. Farem les obres aquest any, en el moment en què menys afectin l’activitat de creuers, i esperem que sigui el darrer requeriment que ens demanen per configurar aquest port com a punt Shengen”.
 
NOVETATS 2017 PALAMÓS
  1. Es fidelitza la companyia britànica Thomson Cruises que porta més de tretze anys visitant Palamós. Aquest any portarà sis escales del Tui Discovery i dues escales del Thomson Majesty, sent la companyia que  més estades aquest any, amb un total de vuit. A més, la companyia farà tres escales amb el Tui Discovery al port de Roses. Així, aquesta temporada entre Palamós i Roses la Thomson té previstes 11 escales de creuer a la Costa Brava.
  2. Destaca l’estrena de la companyia Aida Cruises que desembarca a Palamós amb un perfil de turista alemany. La companyia farà sis escales amb el creuer Aida Aura.
  3. La temporada de creuers 2017 del port de Palamós va del 27 d’abril al 2 de novembre, amb una durada de vuit mesos. Els mesos amb major afluència de creuers seran setembre, amb 9 escales, i octubre, amb 8.
  4. Palamós rebrà set escales inaugurals dels creuers: Albatros, Aida Aura, Seabourn Encore, Seven Seas Voyager, Sirena, Island Sky i Oriana, que visitaran per primer cop el port.
  5. Retorna la naviliera britànica P&O Cruises, que havia visitat Palamós amb el vaixell Canberra en diverses ocasions. Ara torna amb una escala de l’Oriana.
  6. L’aposta de la naviliera nord-americana de luxe Seabourn Cruise Lines per la Costa Brava durant més d’una dècada. Aquest any vindrà amb cinc escales del Seabourn Encore, que s’estrena enguany a Palamós, i dues escales del Seabourn Odissey, situant-se com la segona companyia del port palamosí, amb set escales. El creuer Seabourn Odissey també farà una escala al port de Roses. Així, la Seabourn enguany portarà un total de vuit escales entre Roses i Palamós. 
3,5 MEUR D’IMPACTE ECONÒMIC AL TERRITORI
La Generalitat té dos ports amb tràfic de creuers a la Costa Brava, el port de Roses que va iniciar la temporada el dilluns 17 d’abril i Palamós, que l’ha començat avui. Els dos ports esperen rebre en conjunt 46 escales de creuer i uns 45.000 passatgers. Segons les dades de CLIA (Associació de Companyies de Creuers), aquests passatgers suposaran un impacte econòmic estimat de 3,5 milions 0000d’euros al territori (3,1 milions a  Palamós i 400.000 euros a Roses). Els dos ports gironins es promouen en els principals fòrums internacionals i estatals amb la marca Costa Brava Cruise Ports en què s’apleguen institucions com ara, Ports de la Generalitat, Ajuntament de Palamós, Ajuntament de Roses, Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Cambra de Palamós i Cambra de Girona.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *