TARRAGONA ES PREPARA PER REBRE ELS CREUERISTES

El Patronat Municipal de Turisme i el Port de Tarragona han posat en marxa un Programa integral per a la recepció de creuers (PIRC), en previsió del creixement de creueristes que rebrà la ciutat, que enguany s’estrena com a port base.

El programa ofereix serveis, recursos, activitats i propostes que donen a conèixer els valors històrics, culturals i patrimonials de Tarragona.

Aquesta carta de serveis s’anirà actualitzant i adaptant en funció dels resultats, però en el seu inici inclou un punt d’atenció amb informadors turístics a l’arribada dels creuers, material informatiu i agenda d’actes.

Entre els serveis també comptaran amb una aplicació gratuïta de realitat virtual de l’antiga Tàrraco romana i una altra, també gratis, amb quatre rutes temàtiques adaptada a turistes amb diversitats funcionals. A més a més,  s’oferirà transport des del punt d’atracada fins al centre de la ciutat i visites guiades i representacions de recreacions històriques cada dissabte a l’Amfiteatre romà, dins el cicle Història Viva.

“La consolidació de Tarragona com a destinació regular de creuers és una oportunitat única per a l’economia local”, ha assenyalat la regidora de Turisme, Inma Rodríguez (PP). Per la seva banda, el president de l’APT, Josep Andreu, ha destacat que “el 80% dels creueristes que arriben al port visiten la ciutat i, per tant, l’oferta turística és bàsica perquè tinguin una excel·lent experiència”

CASTELLERS

Als turistes se’ls ofereix una activitat de castellers, amb exhibicions dels dimecres a la plaça de les Cols i el Pla de la Seu i els divendres podran participar en els assajos de les colles castelleres.

COSTA CRUCEROS

Segons el calendari previst, el Costa neoRiviera partirà fins a 17 ocasions del port de Tarragona, aquestes operacions suposaran que un total de 25.000 passatgers, entre creueristes que embarquen a la ciutat i altres que faran escala procedents d’altres països, visitaran la ciutat. Això, sumat als dos atracadors del vaixell Costa Favolosa, previstos per al setembre i octubre, suposa que els vaixells de Costa visitaran el port de Tarragona fins en 19 ocasions amb un total de 32.000 passatgers.

El Costa neoRiviera romandrà, en cada itinerari realitzat, un total de 17 hores – de 09.00 h. del matí a 02.00 h. de la matinada del dia següent – en el port. D’aquesta manera, s’oferirà als passatgers en trànsit la possibilitat que gaudeixin, pel seu compte o amb algunes de les excursions organitzades per Costa dels atractius de Tarragona, ciutat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO per a la conservació de el seu conjunt arqueològic de l’antiga Tarraco romana.

 

 

.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada