Pit stop és la denominació en llengua anglesa del que en català tradicionalment s’ha conegut com a parada a boxes, terme utilitzat en les carreres de motor per al·ludir a la parada que fa un vehicle durant la competició per repostar, canviar els pneumàtics, fer reparacions o ajustos mecànics.
En el món dels creuers es podria entendre un Pit Stop quan un vaixell amb itinerari turnaround embarca i desembarca creueristes en el seu home port.
Voleu saber com és el Pit Stop del Oasis of the Seas, un dels vaixells més gran del món.
L’operació contra rellotge comença a les 6.30 a l’Oasis of the Seas. 6780 convidats es desprenen amb les seves 12.000 peces de l’equipatge.
Els 2100 membres de la tripulació afegirà a les seves tasques diàries la càrrega de menjar suficient per a una petita ciutat: 5400 cues de llagosta, 30 tipus d’herbes de rebuig i carns especialitzades. Els plàtans s’emmagatzemen en 3 etapes perquè els clients sempre els trobin madurs. Els xefs de Royal Caribbean inspeccionen personalment tots els aliments,
Cada una de les 2742 cabines hauran de ser netejades. I totes les zones comuns del vaixell han de ser preparades per els nous creueristes que embarcaran durant la mateixa jornada (6780 nous hostes amb 12.000 peces d’equipatge).
I Tot això només en 10 hores. L’Oasis of the Seas, i els seus vaixells germans, fa aquesta operació ho fan cada 7 dies . La naviliera fa aquesta acció regularment als 24 vaixells de la seva flota.